Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε ταξίδια της Novartis

Το γεγονός ότι και ο ίδιος συμμετείχε σε εκπαιδευτικά ταξίδια της Novartis παραδέχθηκε χθες, μιλώντας σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 ο κ.Καΐσας διευκρίνισε ότι «δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης».

Όπως ανέφερε, δέχθηκε επανειλημμένα στο ιατρείο του προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών ώστε να συνταγογραφεί φάρμακά τους έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, αλλά ουδέποτε συμφώνησε ή πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.

«Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη Novartis
και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση».

“Δεν υπάρχει γιατρός που δεν έχει πάει”, λέει ο Καΐσας

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί, ο κ. Καΐσας επανέλαβε ότι έχει πάει σε συνέδρια και σεμινάρια της Novartis. Όπως τόνισε, «δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει γιατρός που δεν έχει πάει».

«Όλα αυτά τα χρόνια, από το 1972 τα συνέδρια, το 90%, γινόταν με έξοδα εταιρειών, χορηγοί ήταν φαρμακοβιομηχανίες».

«Υπάρχει μια ανάγκη ο γιατρός να ενημερώνεται για νέα φάρμακα και τεχνολογίες».

«Ο κάθε γιατρός που δέχεται φαρμακευτικό αντιπρόσωπο, δέχεται και προτάσεις. Επειδή από τη συμπεριφορά μου αν άφηναν και ένα μπρελόκ τους κοίταζα περίεργα, καταλάβαιναν ότι δεν θα τις έκανα δεκτές», κατέληξε ο κ. Καΐσας.

Loading