Βουλή -Novartis: Διάσκεψη προέδρων πριν τη “μάχη”

Σε έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής  αναμένεται να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να συγκροτηθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης (προανακριτική) για την υπόθεση Novartis.

Η Διάσκεψη των προέδρων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Novartis ξεκινά αύριο και θεωρείται βέβαιο ότι θα βρει τα κόμματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε “θέση μάχης”.

Η Διάσκεψη και οι δέκα κάλπες

Η Διάσκεψη έχει δεχτεί -κατά πλειοψηφία- την εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να στηθούν δέκα κάλπες, μία για κάθε εμπλεκόμενο.

Η συζήτηση προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 9 π.μ. και να ολοκληρωθεί έως τις 10 μ.μ. – οπότε και θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Όλοι πλην Αβραμόπουλου

Αναμένεται ότι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία θα μιλήσουν ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής -εκτός από τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να στείλει υπόμνημα.

 

Loading