Αυστηρές συστάσεις Βούτση σε Μιχαλολιάκο: «Σπέρνετε το μίσος…»

Αυστηρές συστάσεις στον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ότι με τις ομιλίες του σπέρνει το μίσος και το διχασμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Η αντιπαράθεση των δυο προκλήθηκε εξαιτίας της αναφοράς του Νίκου Μιχαλολιάκου προς τους μειονοτικούς βουλευτές ότι «όσο λένε ότι είναι μητέρα πατρίδα τους η Τουρκία, για μας παράνομα βρίσκονται μέσα στο Κοινοβούλιο».

Άμεση η παρέμβαση Βούτση

Η παρέμβαση του κ. Βούτση ήταν άμεση: «Δυστυχώς όμως ο λόγος του ήταν πολύ σαφής και σπέρνει μίσος διχασμό, δηλητήριο και υποψία για Έλληνες βουλευτές» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Κανένας βουλευτής δεν πρέπει να καλείται να δηλώσει στην Βουλή αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα ή αν έχει οποιαδήποτε άλλη πατρίδα, ή αν πιστεύει κάπου αλλού. Διότι οι Έλληνες βουλευτές εκλέγονται. Και μερικοί που είναι μουσουλμάνοι πολίτες, Έλληνες βουλευτές εκλέγονται από την δεκαετία του 90 τέσσερις και πέντε φορές σε πλήρη γνώση και αρμονία με το ελληνικό Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους και την πλήρη λαϊκή συγκατάθεση των Ελλήνων πολιτών, που ζουν εκεί και πιστεύουν ότι πιστεύουν» τόνισε ο κ. Βούτσης

 

Loading