Αρνείται εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis ο Κουρουμπλής

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προσπάθεια κάποιων να συσχετίσουν το όνομά του με την υπόθεση δεν έχει «καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Η συνάντηση με τους 17 επιχειρηματίες

«Τις τελευταίες ήμερες, ορισμένοι ανέφεραν το όνομά μου, προσπαθώντας να το συσχετίσουν με το σκάνδαλο της Novartis. Δεν θέλω να τους εκθέσω, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουρουμπλής.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ενοχοποιείται κάποιος επειδή παρέστη σε συνάντηση με 17 επιχειρηματίες, κάτι μάλιστα που επιβεβαιώνει και το European Business Review που έκανε την διοργάνωση της εκδήλωσης», συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Η επιστολή του Πίτερ Κράμερ

Μάλιστα, προκειμένου να αποδείξει τα λεγόμενά του, ο υπουργός παραθέτει και σχετική επιστολή του αρχισυντάκτη του περιοδικού EBR, Ν. Πίτερ Κράμερ, σύμφωνα με την οποία, «ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, που υπηρετούσε ως υπουργός Υγείας εκείνο το διάστημα, ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ‘Thinking Forward Event’ που οργανώθηκε από το περιοδικό European Business Review στις 30 Απριλίου 2015, από τις 08:30 έως τις 10:30, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα».

Ακόμη, στην εν λόγω επιστολή ο κ. Κράμερ σημειώνει, ότι «μεταξύ άλλων συμμετεχόντων, που εκπροσωπούσαν διάφορους τομείς της ελληνικής βιομηχανίας, ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος εκπροσωπούσε εκείνο το διάστημα τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η επιστολή του κ. Κράμερ συνοδεύεται και από συνημμένο κατάλογο συμμετεχόντων, ενώ σε άλλο σημείο της αναφέρεται ότι «το κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Loading