Αποκαλύφθηκε όνομα από μάρτυρα της Novartis

Σε γκάφα πρώτου μεγέθους υπέπεσε το FBI, το οποίο – προφανώς άθελά του – αποκάλυψε την ταυτότητα ενός εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανική υπηρεσία που διερεύνησε την υπόθεση, επί της ουσίας «έδωσε» και το όνομα και τη θέση που κατείχε η μάρτυρας στην εταιρία, γεγονός που την καθιστά πλέον αναγνωρίσιμη, ενώ παράλληλα γεννά τεράστιο θέμα σε ότι αφορά την προστασία της από τις Αρχές, καθεστώς το οποίο αποτελούσε προαπαιτούμενο για τις αναφορές της, μέσω των οποίων προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε ύποπτες διαδρομές χρήματος.

Ποια φέρεται να είναι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η προστατευόμενη μάρτυρας Μ.Μ. είναι ουσιαστικά η γραμματέας του κ. Φρουζή, από την εποχή που εκείνος εργάζονταν στον ΟΤΕ.

Η Μ.Μ. μέχρι και αυτή την ώρα τελεί υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα το οποίο της διασφάλισε η εισαγγελέας διαφθοράς. Ωστόσο μέσω των εγγράφων που απέστειλε το FBI και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το όνομα και η ιδιότητα της μάρτυρος αποκαλύπτονται σε σημείο που την καθιστούν πλέον αναγνωρίσιμη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μάρτυρας Μ.Μ. φέρεται να είναι αυτή που συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Novartis.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση κλιμακώνεται με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ από αύριο ενδεχομένως να ξεκινήσει και αντιπαράθεση για το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων αλλά και το κατά πόσο αυτοί είναι ασφαλείς.

Loading