Αντίδραση Παπαδόπουλου για την ποινή φυλάκισης: «Τιμή και καμάρι»

Ποινή της φυλάκισης ενός έτους για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής επιβλήθηκε στον δημοσιογράφο και πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλο, απόφαση που ξεσήκωσε πολλά από τα κόμματα της Βουλής που εξέδωσαν ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, τόνισαν ότι οι δικαστικές αποφάσεις αυτού του είδους, την ώρα που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η δίκη του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά προκαλεί προβληματισμό.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι…«το μόνο που κάνουν δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, είναι να ενισχύουν τους νεοναζιστές της Χ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η δίκη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι η αθώωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ανέφερε πως…«την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών η ναζιστική εγκληματική ΧΑ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση».

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «η απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης».

Η αντίδραση του ίδιου…

Με δύο αναρτήσεις του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε ο ίδιος ο Ανδρέας Παπαδόπουλος για την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

Στην πρώτη τόνισε χαρακτηριστικά: «Τιμή και καμάρι», ενώ στη δεύτερη θέλησε να ευχαριστήσει τα κόμματα που εξέδωσαν ανακοίνωση.

Loading