Ένωση Κεντρώων: «Ο Κοτζιάς να σταματήσει τα λογοπαίγνια με τα Σκόπια»

Δριμεία κριτική στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ασκεί η Ένωση Κεντρώων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης (20/2), το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να «σταματήσει να κάνει λογοπαίγνια με την ονομασία των Σκοπίων».

«Η υπόθεση της ονομασίας του κρατιδίου αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και κάθε κόμμα οφείλει να εξηγηθεί για το αν ή όχι δίνει σε σύνθετη μορφή τη λέξη ‘Μακεδονία’ στα Σκόπια. Αυτό καίει και όχι, αν έχει ταλέντο στην λεξηπλασία ο κ. Κοτζιάς», τονίζει η Ένωση Κεντρώων.

Το θέμα Novartis

Εντωμεταξύ, η Ένωση Κεντρώων πήρε θέση και για το θέμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Στη Διάσκεψη των προέδρων, η Ένωση Κεντρώων ψήφισε υπέρ της μιας κάλπης, όχι γιατί ταυτίζεται με τις απόψεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί θεωρούμε ότι το ‘ναι’ αυτό το δικό μας, είναι υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής και μόνον. Το πόσες κάλπες θα χρειαστούν θα φανεί όταν δέσει το κατηγορητήριο και αποδειχθεί για πόσα πολιτικά πρόσωπα υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ενοχής τους στην υπόθεση Novartis», ανέφερε σχετικά το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Το θέμα των παιδικών σταθμών

Παράλληλα, η Ένωση Κεντρώων κάλεσε την κυβέρνηση να βρει λύση για το θέμα των δημοτικών παιδικών σταθμών, που απασχολεί χιλιάδες γονείς και εργαζόμενους.

«Καλούμε την κυβέρνηση να βρει λύση με τους χιλιάδες εργαζόμενους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ώστε να μην διαταραχτεί η λειτουργία των δομών στη μέση της σχολικής χρονιάς. Δεν πρέπει να αγωνιούν οι γονείς και να βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της.

Loading