Μίκης Θεοδωράκης: “Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές”

Ξεκίνησε την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη να τονίζει πως “μας κυβερνούν εθνομηδενιστές”.

“Κυρίαρχε λαέ, προσπάθησαν να με εμποδίσουν να μιλήσω εδώ σε σένα” είπε ο Μίκης Θεοδωράκης και συμπλήρωσε: “Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες μας που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ.

Για να μην μιλήσω με λόγια σταράτα, πατρωτικά, φλογερά, και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες, κυρίαρχε ελληνικέ λαέ.

Σήμερα το πρωί έλαβα μια ποιητική συλλογή από τη Θεσσαλονίκη και σας διαβάζω ένα σημαδιακό απόσπασμα: «Το πνεύμα με το Θαλή του Θουκιδίδη τον Πρωταγόρα τους τραγικούς την τόλμη του Θεμιστοκλη και του Κολοκοτρώνη» .

“Αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό”

Και συνέχισε:΅”Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος

Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου

Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και κυρίως στην πιο επικίνδυνη μορφή του την αριστερόστροφη” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης.

Loading