Καμμένος σε Κουβέλη: «Η συνεργασία μας θα είναι άριστη»

Βέβαιος ότι θα έχει μία άριστη συνεργασία με τον Φώτη Κουβέλη δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καλωσορίζοντας το νέο αναπληρωτή υπουργό.

«Είμαι βέβαιος, ότι η συνεργασία μας θα είναι άριστη. Η δική σας βαθειά γνώση και των εθνικών θεμάτων και η εμπειρία σας στην πολιτική είναι εχέγγυο της καλής συνεργασίας μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων από τον κ. Δημήτρη Βίτσα στον Φώτη Κουβέλη.

«Τον ενάμιση χρόνο που απομένουν μέχρι τις εκλογές, θα ολοκληρώσουμε το έργο μας», συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη και πρόσθεσε ότι «αυτό το έτος είναι το έτος των Ενόπλων δυνάμεων».

Επίσης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος από την οικονομική επίθεση που δέχτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές θα καλυφθεί και άλλο, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Κουβέλη, ότι σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα.

«Όλοι εργάζονται για το καλό της πατρίδας έχοντας σαν οδηγό το εθνικό συμφέρον, με αλληλεγγύη, επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης», ανέφερε σχετικά.

Συγκινημένος ο Κουβέλης

Όσον αφορά το πρόσωπο-έκπληξη του ανασχηματισμού, εξέφρασε τη συγκίνησή του υπογραμμίζοντας: «Γνωρίζω καλά ότι όλοι σε αυτό το υπουργείο προτάσσουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και ακολουθούν όλα τα άλλα. Παρακολουθώ την εξέλιξη της λειτουργίας του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι σημαντικό το έργο που έχει επιτευχθεί και επιτελείται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με κυρίαρχη την οικονομική αντιξοότητα της πατρίδας μας. Σε αυτό το υπουργείο όλοι συναρθρώσατε τη δράση και τη λειτουργία με αυτό που καταγράφει στην ελληνική κοινωνία».

Απευθυνόμενος στον κ. Βίτσα, ο Φώτης Κουβέλης είπε: «Θα είμαι συνεχιστής ενός άξιου έργου που έχει επιτελεστεί από τον κ. Βίτσα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τη συνεργασία που έχετε επιτύχει διεκδικώ να επιτύχω και εγώ».

«Μέλι» Καμμένου για τον Βίτσα

Εντωμεταξύ, ο κ. Καμμένος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Βίτσα και εξήρε το έργο του στη μεταναστευτική κρίση και τη συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μάλιστα, αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο ρόλο του, τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε μαζί τη δύσκολη μεταναστευτική κρίση. Μέσα σε πέντε μέρες, με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των συμμάχων μας. Καλοδεχτήκαμε πρόσφυγες που είχαν ανάγκη προστασίας, δημιουργήσαμε εγκαταστάσεις στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και ανταποκριθήκαμε στο δύσκολο αυτό πρόβλημα».

Loading