Σλοβακία: Εξετάζονται ονόματα ιταλών μαφιόζων για την δολοφονία του δημοσιογράφου

Σύμφωνα με πληροφορίες της σλοβακικής αστυνομίας, αρκετοί Ιταλοί τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στην έρευνα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, έχουν συλληφθεί και κρατούνται από τις αρχές.

Μεταξύ αυτών, υπάρχει και ένας επιχειρηματίας που ο Κούτσιακ ανέφερε ότι είχε δεσμού με τη μαφία και επαφές με πρόσωπα κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίκο.

Η αστυνομία μάλιστα, υποπτεύεται πως η δολοφονία του 27χρονου δημοσιογράφου και της συντρόφου του Μαρτίνας Κουσνίροβα, εκτελέστηκε στα πλαίσια συμβολαίου θανάτου.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες και οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη της ανατολικής Σλοβακίας, όπως τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας Τιμπόρ Γκασπάρ, χωρίς να δώσει ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ρόλος του Ιταλού επιχειρηματία που εμπλέκεται στην υπόθεση

Ο Αντονίνο Βαντάλα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρειών και αρκετοί συγγενείς του, συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που έχουν συλληφθεί και είναι υπό κράτηση σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

Να σημειωθεί, ότι ο Κούτσιακ στην έρευνά του ισχυρίστηκε ότι οι Ιταλοί επιχειρηματίες που είχαν δεσμούς με την φοβερή μαφιόζικη οργάνωση της Καλαβρίας «Ντραγκέτα» συμπεριλαμβανομένου και του Βαντάλα είχαν εγκατασταθεί στην ανατολική Σλοβακία όπου μπορούσαν να ξεπλένουν χρήματα που προέρχονταν από κονδύλια της ΕΕ, σε μια σχετικά φτωχή περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Αυτοί οι άνδρες τόνισε, είχαν καλλιεργήσει επιχειρηματικούς δεσμούς με ανώτερους αξιωματούχους της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, Φίκο. Δύο από αυτούς –η επικεφαλής κρατική σύμβουλος, Μαρία Τρόσκοβα και ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας Βίλιαμ Γιασάν, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους.

Αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, έτσι ώστε τα ονόματά τους «να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια πολιτική διαμάχη, ενάντια στον Ρόμπερτ Φίκο».

Στο μεταξύ εκατοντάδες άτομα έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία που κάλεσε χθες η αντιπολίτευση στην πρωτεύουσα, Μπρατισλάβα, όπως και σ’αυτή που οργάνωσαν οι φοιτητές την περασμένη Παρασκευή.

Loading