Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πίστωση 177,8 εκατ. ευρώ και παράταση

Την πίστωση 177,8 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 25.406 δικαιούχους και την παράταση προθεσμίας οριστικοποίησης της αίτησης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή έως και την Παρασκευή (15/5) ανέρχεται σε 34.058. Σε αυτούς έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 233,3 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν 50.000 οριστικές αιτήσεις για Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Βάσει των στοιχείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), πάνω από 48.500 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport”, τη σχετική αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης, για τη στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας.

Παράταση έως την Τρίτη

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, και προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν μέχρι σήμερα την αίτηση χορήγησης, το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει τη σχετική προθεσμία έως την Τρίτη, 19 Μαΐου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν και οι επόμενες πληρωμές.

Ακολουθεί και νέο πρόγραμμα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εν εξελίξει προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, μάλιστα, το ΥΠΟΙΚ θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με πρόσθετο διαθέσιμο ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, που επλήγησαν μετά τον Μάρτιο από την υγειονομική κρίση.

Δείτε ακόμη:
ΕΣΕΕ: Τι ζήτησε από τον υφυπουργό Οικονομικών

Loading