Ανοδικά κινούνται τα ομόλογα

Παρά το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στην ευρωζώνη και την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας καθώς τα μηνύματα από το μέτωπο της πανδημίας είναι ενθαρρυντικά, πίεσαν σήμερα τις τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να κινηθούν ανοδικά.

Οι αποδόσεις των ομολόγων σήμερα κινήθηκαν ανοδικά και έτσι η ελληνική αγορά δεν αποτέλεσε εξαίρεση παρά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας το βράδυ της Παρασκευής.

Λόγω μεγάλης προσφοράς τίτλων στην πρωτογενή αγορά, συμβάλλει στην υποχώρηση των τιμών καθώς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης επιχειρούν να αξιοποιήσουν το θετικό κλίμα των αγορών με νέες εκδόσεις ομολόγων προκειμένου να καλύψουν τα αυξημένα ελλείμματα που έχουν δημιουργήσει οι έκτακτες δαπάνες.

Καταγράφηκαν συναλλαγές 222 εκατ ευρώ στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος εκ των οποίων τα 59 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 0,93% από το 0,87% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έναντι -0,25% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,18%.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ κυμαίνονταν στο 1,2080 από 1,2099 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοινώνει την ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ότι διαμορφώθηκε στα 1,2085 δολ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading