Παραγγελία 42 Airbus έναντι 5 δισ. δολαρίων από την Aegean

Σε παραγγελία 42 αεροσκαφών τύπου Airbus A320neo και Α321neo προχωρά η Aegean όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης.

Ειδικότερα, η Aegean πρόκειται να παραγγείλει 30 αεροσκάφη -με δυνατότητα παραγγελίας 12 επιπλέον αεροσκαφών -και το προσύμφωνο με την Airbus υπεγράφη σήμερα.

Η παραλαβή των πρώτων δέκα αεροσκαφών θα αρχίσει από το 2020 έως το 2025.

“Η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα”

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για την Aegean. Υπογράψαμε σήμερα το πρωί ένα προσύμφωνο για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα. Μία παραγγελία για έως 42 αεροπλάνα Airbus Α320 neo. Είναι μία ακόμη σημαντική στιγμή στην πορεία της Aegean που επιβεβαιώνει στα 19 χρόνια της κοινής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από το 1999».

Αυτό δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κ. Βασιλάκης από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αοφρμή την παραγγελία- μαμούθ συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων (για τα 30 + 12 νέα αεροπλάνα που θα ανανεώσουν τον στόλο του ομίλου κατά την περίοδο 2020- 2025).

Επενδύσεις παρά την κρίση

«Είναι η τρίτη φορά μέσα σε 19 χρόνια που η εταιρεία επενδύει σε νέα αεροπλάνα για να δώσουμε στην εταιρεία και στη χώρα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Παρά την κρίση και τις προκλήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού προχωράμε σε μία νέα επένδυση. Εγκαινιάζουμε το δεύτερο κύκλο συνεργασίας με την Airbus, η οποία πλέον ωριμάζει. Τα νέα Airbus θα μας επιτρέψουν να πάμε ακόμη πιο μακριά, προχωρώντας στην επόμενη μέρα για την Aegean».

 

Loading