Ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό Grexit με… αναστολή

Παρά την διακοπή του πρωταθλήματος προκειμένου να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, το κλίμα στις διεθνείς ομοσπονδίες παραμένει βαρύ για την χώρα μας και ειδικότερα στη FIFA που δεν βλέπει αυστηρές ποινές να εφαρμόζονται.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε επί αυστριακού εδάφους σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος με τον εκπρόσωπο της FIFA και πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ αντιμετώπισε τη δυσαρέσκεια του διεθνούς ποδοσφαιρικού αξιωματούχου, διότι παρά το γεγονός πως η συμφωνία με τους όρους του υφυπουργού Αθλητισμού, Βασιλειάδη υπεγράφη από όλες τις ΠΑΕ, οι τόνοι μεταξύ των ομάδων παραμένουν υψηλοί.

Μάλιστα, ο Χούμπελ εστίασε στο γεγονός ότι δεν έχουν επιβληθεί ακόμη ποινές για όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στα ελληνικά γήπεδα, ενώ δεν παρέλειψε να απευθυνθεί σε αυστηρό τόνο προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ για την διοίκηση η οποία δεν ασκείται με παρεμβατικό τρόπο.

Άμεση συνάντηση Γραμμένου – Superleague

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Βαγγέλης Γραμμένος θα συναντηθεί με την διοίκηση της Superleague, με κεντρικό θέμα συζήτησης το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και για να μεταφερθούν στους εκπροσώπους των ομάδων όλα όσα τόνισε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, θα αναφερθεί και στην απογοήτευση της FIFA λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, όπως για παράδειγμα των περιστατικών που έλαβαν πρόσφατα χώρα στην Τούμπα κατά την διάρκεια του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ από τον Ιβάν Σαββίδη και τον Λούμπος Μίχελ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ακόμη υπό την απειλή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με ένα Grexit το οποίο όμως θα έχει ανασταλτική μορφή, μέχρι να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα καταπολέμησης της βίας. Το παραπάνω ενδεχόμενο, είναι και το πιο πιθανό με βάση όλα όσα μεταφέρθηκαν από την πλευρά της FIFA στον Βαγγέλη Γραμμένο.

Loading