Ζούκας: «Μπορούμε και μόνοι απέναντι στους Τούρκους»

Τη βεβαίωση πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας μπορούν σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία να προστατέψουν την εθνική μας κυριαρχία, εξέφρασε στον Flash 99,4 ο αντιστράτηγος ε.α., Ιωάννης Ζούκας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας είναι ικανές να αποτρέψουν μία ένοπλη σύγκρουση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζούκας, ο οποίος επισήμανε πως ο διπλωματικός μαραθώνιος της κυβέρνησης έχει «φέρει σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία οδήγησαν σε διεθνή απομόνωση της Τουρκίας». «Εκεί που η Τουρκία διατηρούσε με κάποια μορφή σχέσεις με ορισμένες χώρες, πλέον βρέθηκε να είναι καταδικασμένη», πρόσθεσε ο αντιστράτηγος ε.α.

Οι συμφωνίες της Τουρκίας με τη Λιβύη σύμφωνα με τον κ. Ζούκα έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα επικίνδυνο «τόξο» νότια της Κρήτης, όμως δεν τίθεται θέμα ανησυχίας, καθώς «η πρώτη επιδίωξη του Ερντογάν είναι να προλάβει την κατάρρευση του Σαρά».

«Απογοητεύτηκαν από τους Τυνήσιους οι Τούρκοι»

Σύμφωνα με τον κ. Ζούκα, «η δεύτερη συνέπεια για την Ελλάδα είναι να να υπάρχει στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας νοτίως της χώρας μας, ενώ μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπήρχε μόνο στον ανατολικό χώρο. Βέβαια δεν θα ασκεί ιδιαίτερη πίεση λόγω της απόστασης που έχει από τα ελληνικά δεδομένα, όμως θα έχει κάποια διπλωματική βαρύτητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιστράτηγος, ενώ πρόσθεσε πως «η πρόθεση του Ερντογάν είναι να αποτρέψει την κατάρρευση του Σαρά στη Λιβύη και αυτό έγινε πιο δύσκολο, επειδή προχθές πήγε στη Τυνησία και επιδίωξε να πάρει κάποια οφέλη από εκεί ή να δημιουργήσει κάποιες βάσεις και η Τυνησία ξεκάθαρα του είπε φιλία “ναι” αλλά πολεμικά πλοία ή σκάφη αποκλείεται. Πήρε μία φοβερά αρνητική και απογοητευτική απάντηση και έτσι επιβεβαιώνεται η διεθνής απομόνωση της Τουρκίας».

Για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι υπέρ ή κατά της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Ζούκας τόνισε ότι «θα πρέπει να αυξήσουμε σε μεγάλο βαθμό τους επαγγελματίες οπλίτες. Εκτός από αυτούς, θα έλεγα και μία αύξηση της παρουσίας του αριθμού των υπαρχόντων στρατεύσιμων οπλιτών θα ήταν ένας καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε τον αριθμό των υπηρετούντων», ανέφερε χαρακτηριστικά και, πρόσθεσε: «η προσπάθεια για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να συνεχιστεί. Πρώτη αποστολή είναι η αποτροπή του πολέμου, όμως αν αυτό αποτύχει πρέπει οι ένοπλες δυνάμεις να προστατεύσουν στο ακέραιο την εθνική μας ανεξαρτησία».

Ακούστε το ηχητικό: 

Loading