Έτοιμο το κατάλυμα αστέγων σε περίπτερο της ΔΕΘ

Στην πλήρη ετοιμότητα της δημοτικής αρχής ενόψει…”Ζηνοβίας” και πολικού ψύχους σε σχέση με την προστασία των αστέγων στάθηκε ιδιαίτερα μιλώντας στον Flash 99,4 ο αντίδημαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

“Είμαστε 100% σε ετοιμότητα καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα. Το υπνωτήριό μας που έχει χωρητικότητα από 65 έως 70 άτομα δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα, καθώς κατά την διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων η χωρικότητά του αυξάνεται κατά 10% και επιπλέον έχουμε έτοιμη τη δομή που στεγάζεται σε περίπτερο μέσα στην ΔΕΘ εφοδιασμένο με κλινοστρωμνές, με τσαγιέρες, με στεγνά ρούχα. Επιπλέον έχουμε ήδη συνεννοηθεί και με φορείς μαζικής εστίασης και με τον στρατό και με συσσίτια άλλων δομών” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αηδονόπουλος και πρόσθεσε: “Βέβαια κυρίως το βάρος θα δοθεί στους άστεγους που δεν είναι ενταγμένοι σε δομές, οι οποίοι τις ημέρες του ψύχους, ενημερώνονται και από τους εθελοντές και από εμένα τον ίδιο και από όλους τους συμπολίτες μας, που λειτουργούν αυτά τα προσωρινά καταλύματα. Πρόκειται για το περίπτερο έναντι του πύργου του ΟΤΕ”.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε σήμερα και σε ένα γεύμα του στρατού σε πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα στέγης. “Το γεύμα γίνεται στη Λέσχη Αξιωματικών του Στρατού και δείχνει ότι η συνεργασία μεταξύ των δημόσιων φορέων είναι εφικτότατη και ότι υπάρχει ανθρώπινο πρόσωπο σε κάθε έκφανση του κράτους”.

Επίσης ο κ. Αηδονόπουλος μέσω του Flash 99,4 έκανε έκκληση προς τους πολίτες, τονίζοντας πως…”αν τις ημέρες του ακραίου ψύχους εντοπίσουν άστεγο, να μας ενημερώσουν άμεσα και στο τηλέφωνο που θα δοθεί σε όλα τα Μέσα τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός που είναι αρμόδιος για την επικουρία του αστέγων. Ωστόσο οφείλω να διευκρινήσω ότι δεν μπορούμε εμείς διά της βίας να προσαγάγουμε έναν άστεγο σε χώρο στεγασμένο. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξει εισαγγελική εντολή. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον παραινέσουμε και να τον παροτρύνουμε. Εάν ο ίδιος δεν επιθυμεί να μετακινηθεί στο κατάλυμα του δίνουμε επί τόπου ζεστά ρούχα, κουβέρτα, ζεστά αναψυκτικά και τροφές πλούσιας θερμιδικής αξίας, ώστε να παραμείνει εκεί εάν το επιθυμεί.

Δράση συλλογής φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου

Το πρωί ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε και στην δράση συλλογής φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου. “Η κίνηση αυτή εξελίχθηκε πολύ καλά με τη συγκέντρωση περίπου 400 συσκευασιών φαρμάκων. Αυτά τα φάρμακα θα καταγραφούν, θα αρχειοθετηθούν και στη συνέχεια θα μπουν στα σχετικά ερμάρια για να διατεθούν κατόπιν συνταγής στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι δομή ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, που λειτουργούν στη χώρα μας την τελευταία εξαετία”.

Να σημειωθεί ότι η δράση συλλογής φαρμάκων θα συνεχιστεί από την Πέμπτη (2/1), με τους ενδιαφερόμενους να προσφέρουν στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Μοναστηρίου 53-55 (5ος όροφος). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε και με τα τηλέφωνα: 2310-509020 και 2310-509084.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χάρη Αηδονόπουλου εδώ:

Loading