Μαλακάσα: Σε καραντίνα δομή και αστυνομικοί

Συναγερμός σήμανε τις τελευταίες ώρες σε ΕΟΔΥ και Ελληνική Αστυνομία, μετά το κρούσμα κορονοϊού σε Αφγανό που φιλοξενείται στη δομή στη Μαλακάσα.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο 36χρονος μετανάστης είχε μεταβεί τόσο στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού, όσο και στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του. Ως εκ τούτου, μπαίνουν σε καραντίνα όλοι οι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του ή βρίσκονταν στο κτίριο.

Όλα ξεκίνησαν το Μεγάλο Σάββατο, όταν ο 36χρονος πήγε στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού, μαζί με τη σύζυγο και τον εννιάχρονο γιο τους, για να καταγγείλουν το βιασμό του παιδιού από 28χρονο ομοεθνή τους.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με δύο περιπολικά στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ και κατέθεταν μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Η διάγνωση και ο συναγερμός

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της οικογένειας φορούσαν και μάσκα και γάντια, ενώ τους δεν εμφάνισαν πυρετό κατά τη θερμομέτρηση που τους έγινε στην είσοδό τους στο κτίριο.

Την Τετάρτη (22/4), ωστόσο, ο 36χρονος Αφγανός εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού και μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Διατάχθηκε απολύμανση τόσο στο συγκεκριμένο τμήμα της ΓΑΔΑ, όσο και στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού, ενώ οι δέκα εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τέθηκαν σε καραντίνα και μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για εξετάσεις.

Όσον αφορά τη δομή στη Μαλακάσα, σημειώνεται ότι βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, η οποία αναμένεται να παραταθεί. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλατήσεων. Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι η σύζυγος και το παιδί του Αφγανού βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Loading