Απόσυρση voucher: Πότε και πώς θα πάρουν το επίδομα οι επιστήμονες

Δεν απαιτείται πλέον καμία προϋπόθεση για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες ώστε να λάβουν το επίδομα των 600.000 ευρώ, μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού και την άμεση κατάργηση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης.

Τούτο σημαίνει πως το επίδομα αυτό θα καταβληθεί στους επιστήμονες, είτε πρόλαβαν να πρόλαβαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα είτε όχι, καθώς υπάρχει και ένα κομμάτι αυτών που έχει πάρει την προκαταβολή των 400 ευρώ με την εγγραφή τους στα προγράμματα. Σ’ αυτούς, η δεύτερη δόση του επιδόματος θα καταβληθεί έως τις 30 Απριλίου αφού πρώτα γίνει η απαραίτητη εξακρίβωση στοιχείων, ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν ολόκληρο το ποσό.

Σ’ ότι αφορά τα έξι Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το πρόγραμμα, από την στιγμή που αυτό καταργήθηκε τούτο σημαίνει ότι δεν θα λάβουν και το ποσό που είχε προβλεφθεί γι’ αυτήν την εργασία τους, το οποίο ανέρχονταν στα 15 εκ. ευρώ.  

Ξεκινά έρευνα για τα ΚΕΚ

Βέβαια η εντολή του πρωθυπουργού εκτός από την κατάργηση του προγράμματος, περιείχε και εντολή για άμεσο έλεγχο ποιότητας των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Και αυτό διότι η προχειρότητα με την οποία διαχειρίστηκαν το πρόγραμμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για «φιάσκο» αλλά και για τη συμμετοχή ημετέρων στα προγράμματα με σκοπό την είσπραξη του προβλεπόμενου κονδυλίου.  

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας και ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι «όλες αυτές τις ημέρες το υπουργείο σήκωσε πολύ μεγάλο βάρος σε περιορισμένο χρόνο μέσα σε επείγουσες συνθήκες.  

Loading