Γ. Ρακκάς: “Απαιτείται διακομματική εθνική στρατηγική”

«Όλοι έχουμε κατανοήσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ζητάει από όλο τον πολιτικό κόσμο και ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στη κυβέρνηση να υπάρξει αλλαγή πλεύσης και στην πολιτική για το μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά», δήλωσε στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Ρακκάς με αφορμή την εκδήλωση με θέμα «Η ώρα της αλήθειας: Ελληνοτουρκικά & μεταναστευτικό» που διοργανώνει το κίνημα Άρδην στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ρακκάς είπε πως το μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά συνδέονται μεταξύ τους. «Θέλουμε να θέσουμε κεντρικά στην πόλη το ζήτημα και την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μία εθνική πολιτική πέρα από τους μικροκομματισμούς» είπε ο κ. Ρακκάς με αφορμή την εκδήλωση τονίζοντας πως σε όλα τα «σοβαρά κράτη η εθνική στρατηγική είναι διακομματική».

Σχολιάζοντας τη στρατηγική της χώρας μας σε εθνικά θέματα είπε πως ότι δεν υπάρχουν οι θεσμικοί μηχανισμοί και ότι θα έπρεπε για παράδειγμα να λειτουργεί ένα μόνιμο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής στο οποίο να συμμετέχουν  όλα τα κόμματα  και να ελέγχεται μία συναίνεση η οποία θα παραχθεί.

Αν η Τουρκία προχωρήσει σε γεωτρήσεις είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να απαντήσει σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει να αποσταλεί το ναυτικό να προφυλάξει τα ελληνικά ύδατα και να ενεργοποιήσει διπλωματικά κάθε δυνατή άκρη προκειμένου να απομονωθεί η Τουρκία.

«Θα πρέπει να αποδείξουμε στους γείτονες ότι αυτά που λεμέ τα εννοούμε και τα όρια μας είναι σαφή» τόνισε.

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται η διοίκηση Ζέρβα για το θέμα της καθαριότητας είπε: «Δεν θα έλεγα ότι η πόλη είναι πιο βρόμικη όσο ποτέ αλλά ότι σε σχέση με την  προηγουμένη διοίκηση δεν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά».

Όπως υπογράμμισε τα προβλήματα της καθημερινότητας του δήμου είναι σε μεγάλο βαθμό διαχρονικά και είναι ζήτημα του μηχανισμού του δήμου να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο αποτελεσματικός.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Γ. Ρακκάς

Δείτε τη ροή ειδήσεων:

Loading