Κέρδισε τη δικαστική μάχη η ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη

Κέρδισε την πρώτη δικαστική μάχη η ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη καθώς της ανέστειλαν το πρόστιμο των 44 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκκρεμούν πλέον η αίτηση της εταιρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (αναμένεται να συζητηθεί τον ερχόμενο Μάιο) για  ανακοπή της ατομικής ειδοποίησης καθώς και η αναίρεση κατά  προηγούμενης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επικύρωνε το πρόστιμο.

Θα λειτουργεί κανονικά

Σε πλήρη  λειτουργία παραμένει η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μετά την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής να αναστείλει  τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης του προστίμου των 44 εκατομμυρίων ευρώ (με τις προσαυξήσεις) που της είχε επιβληθεί  για ενέργειες που είχαν γίνει πριν από την εξαγορά της εταιρείας από τον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη  το 2013.

Υπέρ της αίτησης αναστολής και οι εργαζόμενοι

Με την υπ’ αριθμόν Ν22/ 2018 απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την σχετική αίτηση της εταιρίας και ανέστειλε την εκτέλεση της ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την  πληρωμή προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ (έχει ανέλθει στα 44 εκατομμύρια με τις  προσαυξήσεις), για  υπόθεση του 2009.

Την αίτηση αναστολής υποστήριξαν στο δικαστήριο  και οι εργαζόμενοι στην εταιρία, καθώς  ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

 

Loading