Ανάληψη ευθύνης για επίθεση στο σπίτι του Θεοδωράκη

Την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 03.02.2018, στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη ανέλαβε ομάδα αναρχικών με ανάρτηση της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος». Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε.

Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο «συλλαλητήριο για το Μακεδονικό», παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους «από τα κάτω» εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας…

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ».

Μπογιές και απειλητικά μηνύματα

Λίγο μετά τις 15:30 του Σαββάτου (3/2) αντιεξουσιαστές πραγματοποίησανν επίθεση στην οικία του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη.

Οι αντεξουσιαστές έταξαν μπογιές στην είσοδο, ενώ και έγραψαν και απειλητικά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού.

Μάλιστα, ένα εξ αυτών ανέφερε «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος», μήνυμα που ενέχει ξεκάθαρα απειλές κατά της ζωής του Μίκη Θεοδωράκη.

Καλά στην υγεία του ο Μίκης

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι καλά στην υγεία και δεν πρόκειται να πτοηθεί από την επίθεση που δέχτηκε. Εξακολουθεί να ετοιμάζεται, λοιπόν, για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου.

 

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σπίτι του συνθέτη:

 

Loading