Επίθεση Γιλντιρίμ σε Τσίπρα για τους 2 στρατιωτικούς

Προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος ομόλογός του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Εμμέσως πλην σαφώς εξισώνει τη περίπτωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ο Γιλντιρίμ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα επειδή ζητά την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών μας που «συνελήφθησαν» στον Έβρο από Τούρκους κάτω από περίεργες και αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Πιέζει δια της πλαγίας η Τουρκία για… ανταλλαγή

«Γιατί δεν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα; Πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα» σχολίασε αρχικά ο Γιλντιρίμ κάνοντας ευθεία επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα για τους 2 στρατιωτικούς μας.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην τουρκική δικαιοσύνη για τους δυο Έλληνες. «Τώρα δικάζονται αυτοί οι στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών που η Άγκυρα ταυτίζει τις δυο περιπτώσεις,  πιέζοντας εμμέσως με τον τρόπο της για να πετύχει ενδεχομένως μια ανταλλαγή.

Loading