Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Συρία

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Συρία, με τη Ρωσία να χαρακτηρίζει επικίνδυνη εξέλιξη την αεροπορική επιδρομή εναντίον βάσης στη Συρία, έχοντας προηγουμένως δείξει ως υπεύθυνο για αυτήν το Ισραήλ.

Η προειδοποίηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ήταν σαφής:

«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης. Ελπίζω πως τουλάχιστον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και εκείνοι των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών το αντιλαμβάνονται» πρόσθεσε.

«Κανένα ίχνος» χημικής ουσίας στη Ντούμα, ισχυρίζεται η Μόσχα

Απόδειξη ότι κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Συρία αποτελεί η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λαβρόφ, υποστηρίζοντας ότι Ρώσοι ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην Ντούμα και δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας, επιχειρώντας στην ουσία να αθωώσει στην κοινή γνώμη τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Οι στρατιωτικοί ειδικοί μας έχουν ήδη μεταβεί επί τόπου (…) Δεν βρήκαν ούτε ίχνος χλωρίου ή οποιασδήποτε χημικής ουσίας που να έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον των αμάχων», είπε, απαντώντας ευθέως στην καταδικαστική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Γερμανία, σε βάρος του Σύριου ηγέτη.

 

Loading