Εισαγγελική παρέμβαση στα Πανεπιστήμια

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες των πανεπιστημιακών για περιστατικά ανομίας και παραβατικών συμπεριφορών στα Πανεπιστήμια.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια  προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για περιστατικά βίας, διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες, ακόμη και σεξουαλικές επιθέσεις μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Καλούδης, προκειμένου να διαπιστωθούν η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεις που τελούνται εντός των, αφύλακτων ουσιαστικά, πανεπιστημιακών χώρων, αλλά και να εντοπιστούν οι δράστες  παράνομων ενεργειών.

Ξέφραγο αμπέλι τα Πανεπιστήμια

Το θέμα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά Πανεπιστήμια έχει επανέλθει στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «ντροπιαστική κατάσταση» στα Πανεπιστήμια και δεσμεύτηκε να τροποποιήσει άμεσα το πλαίσιο για το άσυλο, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Δυστυχώς, κάθε μέρα πλέον, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, αλλά και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς καταστάσεις, λόγω της γενικευμένης ανομίας που επικρατεί. Από μικροκλοπές και διαρρήξεις μέχρι περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, όπως το πρόσφατο μαχαίρωμα φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπάτε σκύλοι αλέστε

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες είχε προκαλέσει αίσθηση στο διαδίκτυο και η ανάρτηση ενός video από φοιτήτριας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε αυτό εμφανιζόταν ένας τοξικομανής να έχει εισβάλει σε γραφείο του Πανεπιστημίου και να απευθύνεται με ακατάληπτα λόγια στους φοιτητές, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπαθούσαν να παραμείνουν ψύχραιμοι.

«Δεν υπήρχε καθηγητής μέσα στην αίθουσα. Και δεν ήταν κανένας φοιτητής να γνωρίζει πώς πρέπει να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση. Εγώ προσωπικά, με τις συμφοιτήτριές μου, είχαμε φτάσει στα όρια της κρίσης πανικού. Δεν είναι λογικό άνθρωποι που παίρνουν τέτοιες ουσίες να βρίσκονται μέσα στο Πανεπιστήμιο! Και οι φοιτητές δυστυχώς δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν. Πράγματα που στις περισσότερες χώρες είναι δεδομένα, στην Ελλάδα ξεπερνάνε τα όρια της τρέλας», είχε σχολιάσει η ίδια.

Loading