Εθισμένος στον τζόγο 1 στους 12 εφήβους

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της πανευρωπαϊκής έρευνας Espad σύμφωνα με την οποία 1 στους 12 εφήβους είναι εθισμένος στον τζόγο. Και μόνο το γεγονός ότι από το σύνολο των συμμετεχόντων ένα ποσοστό 8,4% των ερωτηθέντων δείχνει ότι κινδυνεύει να αποκτήσει παθολογική εξάρτηση από τον τζόγο, είναι αρκετό για να προειδοποιήσει χιλιάδες οικογένειες.

Όπως δήλωσε σχετικά στο «Πρακτορείο 104,9 ο ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, στέλεχος της ανοιχτής ψυχοθεραπευτικής μονάδας απεξάρτησης «Αθηνά», του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Ελευθέριος Μέλλος, περίπου ένας στους επτά μαθητές, δηλαδή σχεδόν το 14% αυτών, τζογάρει τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

Τζογάρει το 26% των νέων αγοριών

Αν το ποσοστό σας φαίνεται μεγάλο αναλογιστείτε μονάχα ότι το 26% των αγοριών και το 2% κοριτσιών, παίζει κάποιο τυχερό παιχνίδι, ενώ ένα ποσοστό 2,9% έχει ήδη τα κριτήρια παθολογικού τζόγου, διαταραχής τζόγου.

Όπως αναφέρει ο κ. Μέλλος, το 90% έχει ξεκινήσει το τζόγο πριν από την ηλικία των 50. Όσον αφορά το ερώτημα για το αν υπάρχει ριζική θεραπεία, ο ψυχίατρος απαντά τονίζοντας ότι «η υποτροπή είναι ο κανόνας, αλλά σαφώς όλες οι εξαρτήσεις είναι θεραπεύσιμες διαταραχές».

 

Loading