Από τη δημοσιογραφία στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος χθες παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ στη Βουλή για να είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα ή στη Β΄Αθηνών, δεν θα είναι ο μόνος που θα εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία για μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Είναι ένας από τους πολλούς που ετοιμάζονται να μεταπηδήσουν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο στίβο της πολιτικής και με τους οποίους στην Πειραιώς φαίνεται πως έχουν ήδη δώσει τα χέρια ώστε να ενισχύσουν τις «γαλάζιες» λίστες.

Η περίοδος, πάντως, που επέλεξε ο Σπύρος Καπράλος να ετοιμάσει την υποψηφιότητά του ίσως μαρτυρά και το χρόνο των επικείμενων εκλογών, δεδομένου ότι είναι ένας άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλλον οσφρύζεται αυτό που όλοι πλέον παραδέχονται όλο και πιο έντονα. Ότι δηλαδή το φθινόπωρο ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να στήσει πρόωρες κάλπες, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη σκόνη που θα σηκώσει στα τέλη Αυγούστου το επικοινωνιακό σόου που προτίθεται να στήσει με τη δήθεν «καθαρή έξοδο» στις αγορές και το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων.

Μια παραίτηση που δείχνει υποψηφιότητα

«O διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή κ. Σπύρος Καπράλος ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του. Η επιθυμία του είναι απολύτως σεβαστή.

Η Νέα Δημοκρατία τον ευχαριστεί για την προσφορά του σε διευθυντικές θέσεις του Κόμματος την τελευταία εξαετία και εξυπακούεται ότι ο κ. Σπύρος Καπράλος παραμένει στην πρώτη γραμμή για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς, η οποία προαναγγέλλει την υποψηφιότητα Καπράλου. Σε ποια εκλογική περιφέρεια, στη Φθιώτιδα κόντρα στον Χρήστο Σταϊκούρα ή στη Β΄ Αθηνών, θα το δείξει το μέλλον.

Η Σπυράκη, ο Μπογδάνος, ο Μαρκόπουλος και οι άλλοι…

Πέραν της υποψηφιότητας Καπράλου, σίγουρη δημοσιογραφική υποψηφιότητα είναι αυτή της Μαρίας Σπυράκη στην Ά  Θεσσαλονίκης. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και ευρωβουλευτής, έχει οργανώσει δίκτυο δικών της ανθρώπων στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ενώ έχει ετοιμάσει με ιδιαίτερη προσοχή και το «στρατηγείο» της στην καρδιά της πόλης. Τρέχει αδιάκοπα και φαντάζει ως ακλόνητο φαβορί για την επόμενη Βουλή.

«Αέρα» δημοσιογραφίας φέρει και η υποψηφιότητα του πολύ γνωστού αθλητικογράφου Αντώνη Πανούτσου, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά. Αρθρογραφεί σχεδόν καθημερινά σε γνωστή ιστοσελίδα φιλελεύθερων απόψεων, ενώ στο 2ο προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα είχε οριστεί ως ένας εκ των συντονιστών θεματικού πάνελ.

Υποψήφιος, στην Α΄ Αθήνας, λέγεται πως θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος μέσα από την εκπομπή του στο Blue Sky της Αθήνας, αλλά και τη σελίδα του στο Facebook «βάλλει» καθημερινά με επιχειρήματα κατά της πολιτικής Τσίπρα. Εκφράζει πολιτικό λόγο και εμμέσως πλην σαφώς κάνει… πρόβες εκλογών!

Στη Β΄ Αθήνας οι φήμες λένε πως «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, σενάριο που ακουγόταν από την εποχή που είχε καθημερινή παρουσία στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μέσα από την οποία άσκησε αυστηρή κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα.

Αν για τους παραπάνω λέγονται και γράφονται πολλά, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ακόμη, η μόνη δημοσιογραφική υποψηφιότητα που δεν αμφισβητείται είναι του αρχισυντάκτη του Πρώτου Θέματος, Δημήτρη Μαρκόπουλου, στη Β΄ Πειραιά. Το ομολογεί η δράση του και οι διαδοχικές εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και σε κομματικές συνεστιάσεις των «γαλάζιων» τοπικών οργανώσεων.

 

Loading