Απαγόρευση εξόδου απ’ τη χώρα στον Μαρινάκη για Noor 1

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για το Noor 1 επέβαλλε με διάταξή της η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα. Το ίδιο περιοριστικό μέτρο ισχύει και για τους 3 συγκατηγορούμενούς στην υπόθεση των εμβασμάτων για το πλοίο.

H διάταξη θα πρέπει βέβαια να επικυρωθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι  είναι – ενδεχομένως- ύποπτοι φυγής.

Η ποινική δίωξη εις βάρος του

Στις 23 Μαρτίου είχε ασκηθεί εις βάρος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη ποινική δίωξη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση  για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών  σχετικά με την υπόθεση του Noor 1.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση πολύμηνης εξονυχιστικής προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα σχετικά με την χρηματοδότηση του πλοίου το οποίο μετέφερε ναρκωτικά και αφορά και σε 3 συνεργάτες του εφοπλιστή και συγκεκριμένα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

 

Loading