Ανοίγουν οι πόρτες των φυλακών επί ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγουν οι πόρτες των φυλακών επί ΣΥΡΙΖΑ. Περίπου 350 κρατούμενοι αποφυλακίζονται καθημερινά, εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, μάλιστα, δείχνουν ότι ο αριθμός των αποφυλακισμένων διπλασιάστηκε στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πάνω από 4.000 αποφυλακίσεις το 2017

Στοιχεία για τους κρατούμενους που έκαναν χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου ζήτησε με ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Όπως προκύπτει από αυτά, το τελευταίο εξάμηνο του 2015 βγήκαν από τη φυλακή 1703 κρατούμενοι, ενώ ο αριθμός αυξήθηκε εντυπωσιακά την επόμενη διετία.

Συγκεκριμένα, το 2016 οι αποφυλακισθέντες έφτασαν τους  4027. Όσον αφορά την περσινή χρονιά, μέχρι τις 10 Νοεμβρίου του 2017 είχαν αποφυλακισθεί 4017 κρατούμενοι. Συνολικά, δηλαδή, ο αριθμός των αποφυλακισθέντων ανήλθε στους  10.210.

Ο εν λόγω αριθμός είναι υπερδιπλάσιος του αριθμού των κρατουμένων που είχαν «απολυθεί» με τις ευεργετικές διατάξεις νόμων της προηγούμενης κυβέρνησης. Επί Νέας Δημοκρατίας και διακυβέρνησης Σαμαρά, είχαν αποφυλακιστεί 5.021 άτομα.

Εγκληματίες που… ξανακύλησαν

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Νέα Δημοκρατία ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό που καταγγέλλει, είναι ότι μεταξύ των αποφυλακισθέντων περιλαμβάνονται και εγκληματίες οι οποίοι υπέπεσαν σε νέα αδικήματα μετά την αποφυλάκιση τους.

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, υποστήριξε, ότι από τους συνολικά 23 φερόμενους ως δράστες σε επτά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, επτά φέρονται να έχουν αποφυλακιστεί με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Για τρεις εξ αυτών φέρεται να είχε διαταχθεί η άμεση απέλαση που δεν εκτελέστηκε. Άλλοι δύο θα απολύονταν ούτως ή άλλως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ ένας ακόμη είχε παραβιάσει τακτική άδεια.

«Ωστόσο, το σύνολο σχεδόν των ατόμων που αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια με τους ως άνω νόμους, δεν έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα κατά τη επανένταξή τους στη κοινωνία», υποστήριξε ο κ. Κοντονής, σε μία προσπάθειά του να υποβαθμίσει το γεγονός.

Loading