Τρίτο «όχι» σε αποφυλάκιση του ισοβίτη Γιαννουσάκη

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έδωσε το τρίτο «όχι» σε αίτημα για αποφυλάκιση του ισοβίτη και εμπλεκόμενου με το Noor1, Ευθύμιου Γιαννουσάκη με τον ίδιο να επιμένει ότι όσο παραμένει στη φυλακή τόσο θα κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένειά του.

Όπως ισχυρίστηκε ο εφοπλιστής, συνεχίζει και παραμένει κρατούμενος στη φυλακή παρόλο που η συνδρομή του στην υπόθεση χρηματοδοτών του Noor1 ήταν καθοριστική, κάνοντας λόγο για «παρακράτος».

Ο ισοβίτης δηλώνει πως έχει βοηθήσει και είναι διατεθειμένος να συμβάλλει κι άλλο. Η μοναδική κατάθεση που έδωσε ήταν πέρυσι τον Ιανουάριο, όπως λέει, και είχε σκοπό να βάλει τέλος στην παραφιλολογία.

«Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόν εκβιασμού του λιμενικού Χριστοφορίδη», δήλωσε ο Γιαννουσάκης, υποστηρίζοντας πως από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι κατέγραφε τον λιμενικό, η πολιτεία σταμάτησε να του παρέχει προστασία. Υποστήριξε δε, πως ο Χριστοφορίδης προσπαθούσε να του αποσπάσει κατάθεση γιατί εξυπηρετούσε συγκεκριμένους σκοπούς ώστε μέσα από τα λεγόμενά του να ενοχοποιήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έτσι, τη μέρα που ο ισοβίτης κατέγραψε τον λιμενικό, του είπε πως τελειώσανε. Από τότε μεταφέρθηκε από τις φυλακές Αυλώνα όπου και κρατείτο μόνος σε ένα κελί, στις φυλακές Χαλκίδας σε θάλαμο μαζί με άλλους 21 κρατούμενους.

Επίσης, ανέφερε, πως παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε με αυτοκτονικό ιδεασμό, του αρνήθηκε οποιαδήποτε μεταγωγή από τις φυλακές.

Loading