Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis (vd)

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της NovartisΕπίθεση στα γραφεία της Novartis πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας με βαριοπούλες και μπογιές. Τα μέλη του έσπασαν την κεντρική πύλη, διέλυσαν τζαμαρίες και μπήκαν στα κεντρικά γραφεία όπου προκάλεσαν τεράστιες ζημιές.

Με ένα μακροσκελέστατο κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας προειδοποιεί πως «με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους 10 εμπλεκόμενους πολιτικούς οι οποίοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα έπειτα από ανώνυμες μαρτυρίες.

Υπέρ των «10» ο Ρουβίκωνας

Επισημαίνουν ότι η πρακτική αυτή αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες: «Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.

«Kαμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” ελληνική δικαιοσύνη»

Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Loading