Σε επιστράτευση καλεί τους Τούρκους ο Ερντογάν

Σε επιστράτευση καλεί τους Τούρκους ο Ερντογάν με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος ελαίας» στο Αφρίν της Συρίας!

Μιλώντας στην πόλη Kahramanmaras της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για ένα «θερμό καλοκαίρι», ενώ στάθηκε στο «ένδοξο παρελθόν της οθωμανικής αυτοκρατορίας», υπενθυμίζοντας στο ακροατήριό του πως κάποτε η έκταση της Τουρκίας ήταν 18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και σήμερα μόλις 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και η ανάγκη δεν είναι άμεση. Βρισκόμαστε λίγο πριν μια νέα ανάσταση. Αφού συσκεφθούμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, θα σπεύσουμε με πρώτο εμένα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σήμανε κόκκινος συναγερμός στην Τουρκία

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο η ομιλία Ερντογάν σήμανε συναγερμό! Αμέσως δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν μέσω του διαδικτύου να αναζητούν τα φύλλα πορείας τους προκειμένου να γνωρίζουν που θα χρειαστεί να παρουσιαστούν εφόσον επιστρατευτούν.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σύστημα του Τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εκλογές στην Τουρκία βλέπουν αναλυτές

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μετά την τελευταία τοποθέτηση Ερντογάν είναι πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Σήμερα η Τουρκία συμπληρώνει 35 ημέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφρίν της Συρίας, όπου κατά δήλωση του Τούρκου προέδρου έχουν σκοτωθεί 1873 «τρομοκράτες».

Loading