Σύσταση ομάδας εργασίας για το κτιριακό ζήτημα των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Μίνα Αφεντούλη

Στην ανάγκη για σύσταση ομάδας εργασίας που θα εξετάσει τις προτάσεις για την επίλυση του ζητήματος των κτιριακών εγκαταστάσεων του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης κατέληξε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο, παρουσία του υπουργού δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Καραόγλου.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζερβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλιδου, ο πρόεδρος του δικηγόρικου συλλόγου Στάθης Κουτσοχηνας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νιτσας και εκπρόσωποι των δικαστικών φορέων.

«Ζωτικής σημασίας οι κτιριακές εγκαταστάσεις των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης»

Όπως επεσήμανε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «το ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης είναι ζωτικής σημασίας και για αυτό το πόρισμα της επιτροπής θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους». Ανέφερε ότι «η επιτροπή θα αναζητήσει λύση προς πάσα κατεύθυνση ώστε να βρεθεί συμπληρωματικός χώρος». Ο ίδιος τόνισε ότι «εξετάζονται πολλές επιλογές μεταξύ αυτών και η αξιοποίηση του κτιρίου του ΙΚΑ της Πύλης Αξιού, όμως η επιλογή θα γίνει με την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων φορέων».

«Ιστορία χαμένων ευκαιριών το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός εσωτερικών Θεόδωρος Καραόγλου τόνισε ότι «η ιστορία του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης είναι μια ιστορία χαμένων ευκαιριών για την Θεσσαλονίκη». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το υπάρχον κτίριο είναι πολύ μικρό και δεν αρμόζει στο κύρος της δικαιοσύνης». Με φόντο τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΙΚΑ της Πύλης Αξιού για το ενδεχόμενο κατάργησης της δομής, ο κ. Καράογλου τόνισε ότι «δεν θα ψάχνουμε να δώσουμε λύση σε έναν κλάδο και να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε ένα άλλο. Θα γίνεi μέσα από συναίνεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τη σύσκεψη:

Loading