ΦΣΘ: Ραγδαία αύξηση σε μάσκες – Υπάρχουν αποθέματα

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ειδικότερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα περίμενε κανείς ότι θα άλλαζε και πάλι την εικόνα έξω από τα φαρμακεία της πόλης.

Ωστόσο όπως λένε τα μέλη της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου, το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην εβδομάδα κορύφωσης των διακοπών, προς το παρόν δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα…καραντίνας.

«Ο κόσμος ενδιαφέρεται πλέον περισσότερο για την απόκτηση μασκών. Τα αντισυπτικά δεν τα ζητούν πολλοί διότι μπορούν να τα βρουν εύκολα παντού» τονίζει στο politic.gr η αντιπρόεδρος της ΦΣΘ, Άννα Σιδηροπούλου που προσθέτει πως «σ’ ότι αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας οι πολίτες φαίνεται να έχουν συμμορφωθεί με βάση πάντα τη ζήτηση που υπάρχει στα φαρμακεία μας, αν και τα μικρά ζητήματα που προκύπτουν, έρχονται κυρίως από τα συνοικιακά καταστήματα εκεί όπου υπάρχει μια σχετική χαλάρωση, παρά σε αυτά του κέντρου, που φαίνεται ότι η χρήση μάσκας έχει γίνει συνήθεια από τους περισσότερους».

Επίσης όπως εξηγεί η κ. Σιδηροπούλου, «το κόστος της μάσκας έχει πέσει αρκετά, σε σχέση με τις τιμές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οπότε και η τιμή του τεμαχίου έφτασε να κοστολογείται ακόμη και με 1 – 1,5 ευρώ. Τώρα η τιμή έχει πέσει αισθητά και οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται ακόμη και ολόκληρα κουτιά».

Παρ’ όλα αυτά έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας όπως στο διάστημα του lockdown; Η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εξηγεί «πως όχι σε καμία περίπτωση δεν έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα. Και αυτό γιατί τότε, το πρόβλημα ήταν η έλλειψη αποθεμάτων. Σας θυμίζω ότι εκείνη την εποχή ο βασικός κατασκευαστής μασκών, που ήταν η Κίνα, δεν μπορούσε να στείλει αποθέματα λόγω της αυξανόμενης κίνησης παγκοσμίως. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς υπάρχουν πια και ελληνικές εταιρείες κατασκευής και μάλιστα σε πολύ καλή ποιότητα και τιμή».

EUROKINISSI @ Γ. Κονταρίνης

Αναφορικά με το αν υπάρχουν έξτρα μέτρα που ισχύουν και πάλι για τα φαρμακεία, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων του ιού το τελευταίο διάστημα, η κ. Σιδηροπούλου υπογράμμισε, ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν παρθεί έξτρα μέτρα. Κάποιοι φυσικά μετά από παρότρυνση του προέδρου μας κ. Δ. Ευγενίδη, εξακολουθούν να τοποθετούν ένα μικρό εμπόδιο στην είσοδο προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός στις πόρτες, ενώ όλοι μας έχουμε περάσει τα σχετικά πλέξι – γκλας κατά μήκος των πάγκων που υπάρχουν εντός των φαρμακείων. Αντισυπτικά επίσης υπάρχουν παντού.

Όμως τη δεδομένη χρονική περίοδο το δείγμα δεν είναι ικανοποιητικό, καθώς ο περισσότερος κόσμος λείπει με άδεια και κάνει τις διακοπές του. «Φαντάζομαι ότι η εικόνα αυτή θα αλλάξει ριζικά το αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε και ο κόσμος θα επιστρέψει και είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν και τα σχολεία. Από την επόμενη εβδομάδα η εικόνα θεωρώ πως θα είναι διαφορετική» κατέληξε η κ. Σιδηροπούλου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αποθέματα αίματος αδειάζουν – Οι ανάγκες μεγαλώνουν

Loading