Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σχηματάρι – Οδηγίες από την Περιφέρεια

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο 1ο χιλιόμετρο Σχηματαρίου – Χαλκίδας, στη Βοιωτία.

Παρόλα αυτά, στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς τα υλικά που κάηκαν δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Τρία άτομα έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με εγκαύματα στα χέρια, ενώ αναμένεται η κατάθεσή του προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη.

Σημειώνεται ότι από χθες βρίσκεται στο σημείο κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, που διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς και συλλέγει πληροφορίες.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την ίδια στιγμή, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών που ζουν στην περιοχή του Σχηματαρίου και του Δήμου Τανάγρας

Συγκεκριμένα συνίσταται στους πολίτες:

1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας, να επικοινωνήσουν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους.

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους, αν και μόνο αν αυτοί ΔΕΝ επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Νέο “κορονοπάρτι”, σύλληψη 20χρονου και πρόστιμο 3.000 ευρώ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading