“Καρφιά” Βερολίνου προς Τουρκία για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σε ξεκάθαρη αποδοκιμασία της πολιτικής που εφαρμόζει η τουρκική κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το φιλοκουρδικό κόμμα HDP και την αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης προχώρησε η Γερμανία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν αποσύρεται από ένα σύμφωνο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπισθεί η βία εναντίον των γυναικών, και όταν κλείνει το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

«Αυτό που βλέπουμε τις λίγες τελευταίες ημέρες, η απαγόρευση του HDP και ιδιαίτερα η αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, είναι απολύτως τα λάθος μηνύματα», τόνισε με νόημα ο Μάας κατά την άφιξη του για τη συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σχολιάζοντας: «Σχετικά με την Τουρκία, υπάρχουν φως και σκιά. Θα πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα μικτά μηνύματα που έρχονται σήμερα από την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε σε έναν συνεχιζόμενο διάλογο. Και… θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον διάλογο για να εγκύψουμε σε ζητήματα, στα οποία πιστεύουμε πως η Τουρκία στέλνει τα λάθος μηνύματα».

Δείτε επίσης: ΥΠΕΞ: Οπισθοδρόμηση η αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading