Βασιλακόπουλος για ανεμβολίαστους: Μακροχρόνιες συνέπειες δεν έχουμε από τα εμβόλια αλλά από τη φυσική νόσηση (video)

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας απαντά σε όσους φοβούνται τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των εμβολίων ενω τόνισε οτι δεν πετυχαίνουμε την ανοσία χωρίς εμβόλια, θα νοσήσουν 3-4 εκατ. πολίτες.

«Δηλαδή αν νοσήσει, δε φοβάται τις συνέπειες της έκθεσης στις πρωτεΐνες του ιού και με το εμβόλιο που είναι μικρότερη η έκθεση από ότι είναι σε φυσική λοίμωξη, φοβάται;», με αυτόν τον τρόπο ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, θέλησε να απαντήσει σε αυτούς που διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο γιατί φοβούνται τις μακροχρόνιες συνέπειες του εμβολίου, καθώς είναι ένα καινούργιο εμβόλιο.

Ερωτηθείς αν ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό, εξήγησε ότι είναι πολύ μικρότερες οι πιθανότητες. «Είναι μικρή η πιθανότητα να έχω μέσα μου τον ιό. Και όταν τον έχω, τον έχω σε τέτοια συγκέντρωση που είναι πολύ μικρότερη από ότι τον έχω ανεμβολίαστος. Άρα η πιθανότητα να τον μεταδώσω είναι πολύ μικρότερη. Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, αλλά είναι τόσο μικρή που δεν είναι πρόβλημα», ανέφερε. 

Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος, επισήμανε ότι, αν δεν εμβολιαστεί ο πληθυσμός, για να φτάσουμε σε ανοσία της αγέλης, θα πρέπει από τα 5 εκατ. των Ελλήνων που έχουν μείνει ανεμβολίαστοι, να κολλήσουν 3,5-4 εκατ. άνθρωποι.

«Αλλά αυτό θα έχει κόστος σε απώλειες ανθρώπινης ζωής και το ΕΣΥ δε θα αντέξει. Το 99% των θανάτων από κορονοϊό θα μπορούσαν να αποτραπούν με τον εμβολιασμό», τόνισε. 

Δείτε επίσης: Τι ακριβώς θα ισχύει από μεθαύριο για την εστίαση – Πως θα γίνεται ο έλεγχος στους κλειστούς χώρους

Loading