Θεμιστοκλέους – Θεοδωρίδου: Σήμερα στις 18.00 ανακοινώσεις για τρίτη δόση εμβολίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εισηγηθεί τη χορήγηση τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Ανακοινώσεις για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου αναμένονται σήμερα στις 18:00, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η κ. Θεοδωρίδου είχε αναφέρει πως η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χορήγηση τρίτης δόσης mRNA εμβολίου στους άνω των 60 ετών αναμένεται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και είχε εξηγήσει ότι ήδη η ελληνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά το θέμα.

«Υπάρχουν δεδομένα από ελληνικές μελέτες τα οποία δείχνουν ότι είναι αποτελεσματική η 3η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους, αλλά και σε άτομα άνω των 60 ετών», ανέφερε στις 30 Αυγούστου η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είχε επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν ότι η χώρα είναι επιχειρησιακά έτοιμη για τη
χορήγηση τρίτης «ενισχυτικής» δόσης του εμβολίου, δηλώνοντας πως «αν το εισηγηθούν οι ειδικοί και δώσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες, επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι».

Ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας είχε επισημάνει τότε ότι εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» αναμένεται να κινηθεί σε τρεις άξονες: «ηλικιακά, ανοσοκατασταλμένους και χρόνος χορήγησης του εμβολίου».

Δείτε επίσης: Πάνω από 17.800 κρούσματα κορονοϊού στη Ρωσία – 790 θάνατοι σε μια μέρα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading