Σκρέκας: «Στοχευμένα μέτρα για στήριξη ευάλωτων καταναλωτών ρεύματος»

Για την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και των διπλασιασμό σε τιμές κόστους σε σχέση με εφτά μήνες πριν μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέρας.

Ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές ρεύματος τονίζοντας ότι η ΡΑΕ θα ελέγχει τις εταιρείες.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό. Μπορεί κάποιες εταιρείες να απορροφήσουν κάποιο κομμάτι αυτής της πίεσης από την άνοδο του κόστους», τόνισε. Πρόσθεσε ότι «η ΡΑΕ έχει καλέσει την ΔΕΗ και τους ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος, που κατέχουν το 35% της αγοράς και τους έχει ζητήσει να γίνει ανάλυση της οικονομικής και τιμολογιακής πολιτικής τους, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει ποιο πρόγραμμα τον συμφέρει και να το επιλέξει, ενώ παρακολουθούμε και την αγορά για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν αθέμιτες πρακτικές».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το ενεργειακό μείγμα της χώρας δεν είναι φθηνό και αυτό «διότι ο λιγνίτης που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, επιβαρύνεται με το κόστος για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Προωθούμε και επιταχύνουμε τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις με τα νησιά, προχωρούμε τις μεγάλες διασυνδέσεις με την Κρήτη και την Ρόδο, καθώς θα ελαφρυνθεί το κόστος για όλους τους καταναλωτές κατά 400-500 εκατ. ευρώ τον χρόνο», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Στη Σλοβενία ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading