Μ. Θεμιστοκλέους: Νέα προγράμματα εμβολιασμών για απομακρυσμένες περιοχές και για άτομα με κινητικά προβλήματα

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κάνει λόγο από το Ρέθυμνο για δύο εμβολιαστικά προγράμματα που δεν πρέπει να συγχέονται.

Ο κ Θεμιστοκλέους είπε  “Το ένα είναι ο εμβολιασμός των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, που δεν μπορούν να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα. Σε αυτό το πρόγραμμα θα υπάρχουν ιδιώτες γιατροί, μετά από πρόσκληση που θα γίνει ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Μετά από μία εβδομάδα και αφού το υπουργείο έχει έναν ικανοποιητικό αριθμό ιατρών, τότε θα αναρτηθούν τα ονόματά τους, ώστε οι πολίτες που έχουν κινητικά προβλήματα να απευθύνονται σε αυτούς για να γίνει εμβολιασμός. Την αμοιβή των γιατρών θα αναλάβει η Πολιτεία”.

Στη συνέχεια τόνισε ότι « οι πολίτες δεν έχουν καμία οικονομική υποχρέωση για να εμβολιαστούν. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που ξεκινάει σε όλη τη χώρα την ίδια χρονική στιγμή, με ένα προβάδισμα όμως στην Κρήτη, για να μπορέσουμε να διορθώσουμε κάποιες τεχνικές δυσκολίες, αν υπάρχουν, του προγράμματος».

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά τον εμβολιασμό σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, έτσι όπως έχουν εμβολιαστεί και τα νησιά.

Ο γενικός γραμματέας εξήγησε, «κινητά συνεργεία από το υπουργείο Υγείας θα καλύψουν αυτές τις περιοχές από τη στιγμή που οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν ενημερωθεί από τις δημοτικές τους αρχές. Βασικός παράγοντας η ενημέρωση, ώστε να γνωρίζουν οι δήμοι και να πείσουν τον κόσμο, αλλά και να γνωρίζουμε εμείς ως υπουργείο τον αριθμό για τα εμβόλια που θα πρέπει να μεταφέρουμε».

Το σημαντικό σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, που είναι και το πιο σημαντικό από όλα, όπως ανέφερε, είναι οι πολίτες να εμβολιαστούν και να υπάρξει άριστη συνεργασία με τις δημοτικές αρχές για να πειστούν για τον εμβολιασμό.

Ολοκληρώνοντας τόνισε «Οι κινητές μονάδες θα είναι στελεχωμένος πλήρως, με όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα διενέργειας των εμβολιασμών, αυτό δηλαδή που κάναμε στα 69 νησιά από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και έχουμε αυτά τα πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. Αυτό θα ισχύσει και για τις απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Είπε μάλιστα ο γενικός γραμματέας, πως όπου υπήρχε καλή συνεργασία και θετική ανταπόκριση με τους δημάρχους, «εκεί είχαμε και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών».

Δείτε επίσης: Β. Κικίλιας: Μήνυμα από την Κρήτη για τον εμβολιασμό των πολιτών – Αναγκαιότητα για προστασία του τουρισμού της χώρας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading