Εισήγηση επιτροπής: Μόνο με αρνητικό τεστ η μετακίνηση ανεμβολίαστων από νομό σε νομό – Self test δεν γίνονται δεκτά

Μια πρόταση που δεν αναμενόταν είναι στο τραπέζι των ειδικών λοιμωξιολόγων και αφορά τις εσωτερικές μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογωμόνων εισηγείται οι μη εμβολιασμένοι να μπορούν να μετακινούνται από νομό σε νομό μόνο με αρνητικό rapid ή μοριακό test. Σύμφωνα με την εισήγηση το self test δεν θα γίνεται δεκτό. Η εισήγηση αφορά τις μετακινήσεις εντός της χώρας με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, και λεωφορεία.

Στόχος της συγκεκριμένης εισήγησης φαίνεται να είναι η διασφάλιση της μη διασποράς του ιού το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, σε μια περίοδο που υπάρχει και η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό «κινέζικο» στέλεχος του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το OPEN, αναμένεται να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις και αυτές θα αφορούν σ’ εκείνους που μετακινούνται καθημερινά για την εργασία τους.

Πρόκειται για μια πρόταση η οποία ελπίζεται ότι θα λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεδομένου ότι ο έλεγχος συνεπάγεται κόστος. Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι από σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή το ευρωπαϊκο green pass και πολλές κυβερνήσεις στην Ευρώπη εξετάζουν να το εφαρμόσουν ως μέτρο και και για τις μετακινήσεις των πολιτών τους εντός των ορίων των χωρών τους.

Δείτε επίσης: Β. Κικίλιας: Μήνυμα από την Κρήτη για τον εμβολιασμό των πολιτών – Αναγκαιότητα για προστασία του τουρισμού της χώρας

Loading