Αποκλειστικό politic.gr: Δικηγόρος Αναγνωστόπουλου: «Ο Μπάμπης όταν λέει οικογένεια εννοεί και της Κάρολαϊν»

Στο politic.gr και στον Αλέξανδρο Παναγιωτίδη μίλησε αποκλειστικά ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, του καθ’ ομολογία δράστη της άτυχης Κάρολαϊν, Βασίλης Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του μιλώντας για τις πρώτες μέρες του Αναγνωστόπουλου στο κελί, ενώ επίσης μίλησε και για το τι μέλλει γενέσθαι με την κηδεμονία του ενός χρονών παιδιού του καθ’ ομολογία δράστη.

Στην ερώτημα μας για τον αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν ευδιάθετο και ήρεμο την πρώτη μέρα στο κελί, ο κ. Σπύρου ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. H διάθεση του είναι μάλλον κακή, έχει αγωνία για το τι θα γίνει. Το θεωρώ λογικό διότι όσοι έχουν να περάσουν μια ανάκριση σε δύο μέρες, δεν μπορούν να είναι ούτε χαλαροί, ούτε ευδιάθετοι. Δεν θα μπορούσε να είναι σε καμία περίπτωση ευδιάθετος».

Στην ερώτηση μας για το ποια οικογένεια πιστεύει ο καθ’ ομολογία δράστης ότι θα πρέπει να καταλήξει το παιδί, αν τελικά μείνει στην οικογένεια:

«Δεν γίνεται κανένας τέτοιος διαχωρισμός, και ο ίδιος ο Μπάμπης όταν χρησιμοποιεί την λέξη οικογένεια εννοεί και τις δύο οικογένειες. Εννοεί και τα δύο ζεύγη παππούδων. Δεν υπάρχει κάποια προτίμηση, απλώς να μην φύγει το παιδί από το φυσικό του περιβάλλον, και όταν λέμε φυσικό περιβάλλον εννοούμε το σημερινό περιβάλλον.

Το γεγονός ότι τώρα είναι με τους γονείς του είναι συμπτωματικό γιατί εκεί ήταν το παιδί όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Μπάμπη.

Πάντως το παιδί το παιδί το έχει δει και η μητέρα της Κάρολαϊν, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε αλλά το έχει δει. Μπορεί πριν το συμβάν, αν και δεν το πιστεύω, πάντως μετά το συμβάν το έχει δει σίγουρα.

Και να τονίσουμε εδώ ότι υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο οικογενειών για το παιδί και αυτό είναι πολύ καλό.

Δεν υπάρχει από τον Μπάμπη καμία προτίμηση, θα πρέπει να βρούνε κοινό σημείο επαφής και όχι αορίστως, με την έννοια της συν επιμέλειας, για το ποιος θα το κρατήσει το παιδί; Που; Πότε; Ποιες γιορτές θα το έχει η μία οικογένεια και ποιες γιορτές η άλλη οικογένεια, και αυτό περιμένουμε και εμείς.»

Στην ερώτηση μας για το αν έχει έρθει σε επαφή με την οικογένεια του καθ’ ομολογία δράστη, και σε τι κατάσταση βρίσκονται, ο κ. Σπύρου μας ανέφερε ότι:

«Με τον αδερφό του δεν έχω μιλήσει καθόλου. Μίλησα με την μητέρα του και είναι σε κατάσταση σοκ. Υποχρεούνται λόγο του παιδιού να μην βλέπουν καθόλου τηλεόραση για να μην μείνει καμία κακή εικόνα στο παιδί που θα το ενοχλήσει στο μέλλον, αλλά οι γονείς δεν είναι καθόλου καλά.

Προσπαθούν να έχουν όση περισσότερη ψυχραιμία μπορούν για χάρη του παιδιού, είναι πάρα πολύ δύσκολο και για αυτούς, έχουν ντυθεί στα μαύρα και οι ίδιοι.»

Στο τέλος, και πριν τον ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που μας χάρισε, θέλαμε να μας απαντήσει για τα δημοσιεύματα που μιλάνε ότι ο αδερφός του καθ’ ομολογία δράστη, είναι σε συχνή επαφή με την οικογένεια της Κάρολαϊν, ζητώντας να αφήσουν όσο μπορούν πίσω ότι έγινε για να μεγαλώσουν από κοινού το παιδί:

«Δεν το γνωρίζω αυτό καθόλου. Δεν έχω μιλήσει με τον αδερφό του Μπάμπη και δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση.

Ωραίο ακούγεται αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό. Δεν μπορώ να σας το επιβεβαιώσω αλλά ούτε και να το διαψεύσω.

Η κύρια μέριμνα του Μπάμπη και με αυτό θα ήθελα να κλείσω είναι το παιδί και τι θα γίνει με την μικρή Λυδία. Πιο πολύ τον νοιάζει τι θα γίνει με την Λυδία παρά με τον ίδιο.

Δεν φοβάται ο Μπάμπης για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τον ίδιο, πιο πολύ λυτρώθηκε με το που ομολόγησε.»

Δείτε επίσης: Γλυκά Νερά – δικηγόρος καθ’ ομολογία δράστη: «Δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο»

Loading