Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα σε βάση που στεγάζει Αμερικανούς στρατιώτες

Σύμφωνα με μία πηγή ασφαλείας το Γαλλικό Πρακτορείο ανακοίνωσε σήμερα την επίθεση με ρουκέτα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ιράκ, εναντίον μιας βάσης της πολεμικής αεροπορίας στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου στεγάζονται Αμερικανοί στρατιώτες – Την επίθεση η Ουάσιγκτον αποδίδει στους συμμάχους εντός Ιράκ του μεγάλου αντιπάλου της Ιράν.

«Μία ρουκέτα στοχοθέτησε την αεροπορική βάση Αλ Άσαντ», είπε αυτή η πηγή δύο ημέρες μετά την εκλογή στο Ιράν του υπερσυντηρητικού Εμπραχίμ Ραϊσί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη νίκη του υπερσυντηρητικού πολιτικού στο Ιράν χαιρέτισαν οι πιο ριζοσπαστικές οργανώσεις υπέρ της Τεχεράνης στο Ιράκ, οι οποίες πραγματοποιούν εκστρατεία για να διώξουν τους 2.500 Αμερικανούς στρατιώτες, που έχουν αναπτυχθεί στην αραβική χώρα, στο πλαίσιο του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Αποκάλεσαν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα ως «την αποτυχία των πιονιών των Αμερικανών», την ώρα που συνολικά 43 επιθέσεις έχουν στοχοθετήσει αμερικανικά συμφέροντα από την αρχή του έτους στο Ιράκ, είτε πρόκειται για την πρεσβεία στη Βαγδάτη, βάσεις όπου στεγάζονται στρατιώτες ή Αμερικανοί υπερεργολάβοι ή ακόμη κονβόι υλικοτεχνικής υποστήριξης του συνασπισμού.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Η εκλογή Ραΐσι στην προεδρία του Ιράν πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον κόσμο

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading