Τουρισμός: «Έκρηξη» αφίξεων από την Ολλανδία

Τουρισμός: Αύξηση έως και 30% των κρατήσεων από την Ολλανδία ενδέχεται να καταγραφεί τη φετινή τουριστική περίοδο στην Ελλάδα. Αυτό, τουλάχιστον, διαφαίνεται από τα έως τώρα στοιχεία και τις προβλέψεις που παρουσιάστηκαν στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, «Vakantiebeurs 2018».

Στην έκθεση συμμετείχε και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, με δικό του περίπτερο και συνεκθέτες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και θεσμικούς φορείς. Μεταξύ αυτών, οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κω και ο Οργανισμός Προβολής Χαλκιδικής.

Επαφές για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού

Το «παρών» στην έκθεση έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, ο οποίος πραγματοποίησε επαφές για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ολλανδών τουριστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις συναντήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της έκθεσης, οι τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα. Δήλωσαν, μάλιστα, πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι, άνω του 30%.

Ο ρόλος των αεροπορικών δρομολογίων

Καθοριστικό παράγοντα για την αύξηση των αφίξεων από την Ολλανδία προς τη χώρα μας αποτελεί η ένταξη επιπλέον αεροπορικών δρομολογίων στους, ήδη 17, απευθείας ελληνικούς προορισμούς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το 2017 οι αφίξεις από τη συγκεκριμένη χώρα κινήθηκαν με ρυθμό αύξησης άνω του 18%. Όσον αφορά τον αριθμό των Ολλανδών Τουριστών, υπολογίζεται ότι μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο προσέγγισε τους 800.000.

Τιμώμενος προορισμός η Κεφαλονιά

Την τιμητική της στο ελληνικό περίπτερο της Vakantiebeurs 2018 είχε η Κεφαλονιά, η οποία αποτέλεσε τον τιμώμενο προορισμό. Παράλληλα, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών προγραμμάτισε σειρά παρουσιάσεων για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Κω, τον οινοτουρισμό στην Σαντορίνη και στην Εύβοια, τον γύρο της Πελοποννήσου με αυτοκινούμενο, τον περιπατητικό τουρισμό στην Κέρκυρα, ιστιοπλοϊκές διαδρομές στο Αιγαίο, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων από Κρήτη και cooking show με σεφ από τη Λέσβο, προετοιμάζοντας συνταγές με ούζο Μυτιλήνης.

Στο κλείσιμο της έκθεσης, μάλιστα, υπήρξε και βράβευση της Ελλάδας, ως προορισμού με τα καλύτερα εστιατόρια. Το βραβείο παρέδωσε στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών η τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl.

Loading