ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατά Χρυσής Αυγής

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πήρε θέση για την εισβολή των χρυσαυγιτών στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τη χαρακτηρίζει «τραμπουκική» και κάνει λόγο για απειλές που δέχτηκε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου.

«Βουλευτές και στελέχη της φασιστικής, υπόδικης ως εγκληματική οργάνωση ‘Χρυσής Αυγής’ διέκοψαν χθες το βράδυ τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα, άνοιξαν πανό, προπηλάκισαν φραστικά και απείλησαν δημοτικούς συμβούλους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Όσον αφορά την κ. Καλφακάκου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής της είπαν «εσένα ειδικά, θα σε βρούμε».

Σε άλλο μέρος της ανακοίνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει την «τραμπουκική εισβολή των χρυσαυγιτών στο δημοτικό συμβούλιο» και επισημαίνει ότι «οι κίνδυνοι από την εξάπλωση του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς στην ελληνική κοινωνία οδηγούν στην αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός συμπαγούς αντιφασιστικού μετώπου, χωρίς αποκλεισμούς».

Η τοποθέτηση της «Ανοιχτής Πόλης»

Θέση για το θέμα πήρε, επίσης, η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη». Μεταξύ άλλων, «καταδικάζει απόλυτα τη φασιστική και τραμπούκικη εισβολή – παρέμβαση μελών της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της συνεδρίασής του».

Παράλληλα, η παράταξης της Ρίας Καλφακάκου αναφέρεται και στο επίκαιρο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. «Η ‘Ανοιχτή Πόλη’ επαναλαμβάνει τη θέση της, ότι παρόμοιες ενέργειες και κραυγές για δήθεν εθνικά υπερήφανη στάση στο θέμα ονομασίας της FYROM και η συνολική επανάληψη μιας αδιέξοδης και πολιτικά ύποπτης στάσης θα ήταν φαρσοκωμωδία αν δεν ήταν τόσο εθνικά επικίνδυνη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Και βουλευτές μεταξύ των «εισβολέων»

Η εισβολή των μελών της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα την Τρίτη (16/1). Μεταξύ των «εισβολέων», μάλιστα, βρίσκονταν και οι βουλευτές του κόμματος, Αντώνης Γρέγος και Χρήστος Χατζησάββας, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Χρυσομάλλης.

Οι εισβολείς κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν φράσεις όπως «Μακεδονία γη Ελληνική». Παράλληλα, φώναζαν το σύνθημα «Αλήτες, προδότες, πολίτικοι, η Μακεδονία είναι ελληνική», ενώ πέταξαν και φέιγ-βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.

Loading