Συνεχίζεται το «θρίλερ» με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς! Για τις  22 Φεβρουαρίου προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (ΣτΕ), σε σχηματισμό Ολομέλειας, η αίτηση αναστολής του ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Πιο συγκεκριμένα του  συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim, στον οποίο ναι μεν έχει μεν χορηγηθεί άσυλο πλην όμως  η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ανακλήθηκε προσωρινά με διαταγή της πρόεδρου του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Ευγενίας Μυλωνοπουλου.

Παράλληλα, η κυρία αίτηση (προσφυγή) του Suleyman Ozkaynakcim, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στην  Ολομέλεια  του ΣτΕ την 4η Μαΐου 2018.

Στο μεταξύ, οι Ανεξάρτητες Επιτροπές Ασύλου στις οποίες εκκρεμούν  ακόμη οι αιτήσεις ασύλου των υπολοίπων επτά  Τούρκων αξιωματικών, αποφάσισαν να μην δημοσιεύσουν καμία απόφαση για χορήγηση ή  μη ασύλου, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  επί της επίμαχης αίτησης του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Παραμένουν κρατούμενοι οι “8”

Ωστόσο, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα  του Ολυμπιακού Χωρίου-Αχαρνών.

Υπενθυμίζεται, ότι   ενώ η υπόθεση επρόκειτο  να συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, οι συνήγοροι του  Τούρκου αξιωματικού   και η νομική διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες  υπέβαλαν αίτημα στο ΣτΕ, το οποίο έγινε δεκτό, για  να εκδικαστεί εκεί ως πρότυπη δίκη, έτσι ώστε η οποία απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους αξιωματικούς.

 

Loading