Η ΕΡΤ έκοψε το παγκόσμιο ρεκόρ του Καραλή για να δείξει ομιλία του Θεοδωράκη

Η ΕΡΤ διέκοψε τη μετάδοση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου πριν ο Εμμανουήλ Καραλής επιχειρήσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο επί κοντώ, για να μεταδώσει την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην 7η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Ποταμιού.

Ο νεαρός αθλητής ετοιμαζόταν να επιχειρήσει προσπάθεια στο 5,71 για να «σπάσει» το πανελλήνιο ρεκόρ των εφήβων, όταν η ΕΡΤ2 διέκοψε τη σύνδεση με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στη συνέχεια κατέρριψε περνώντας το 5,78 με την πρώτη προσπάθειά του το παγκόσμιο ρεκόρ των εφήβων, δεχόμενος τα συγχαρητήρια μέχρι και του θρύλου του αγωνίσματος Σεργκέι Μπούμπκα. Στο τέλος δοκίμασε στα 5,86 για να καταρρίψει και το πανελλήνιο ρεκόρ των ανδρών, όπου είχε πολύ καλές προσπάθειες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ κάνει παρόμοιες επιλογές. Το 1997 επέλεξε να διακόψει τη ζωντανή σύνδεση με το Παρίσι δύο λεπτά πριν ξεκινήσει ο τελικός των 60 μέτρων, για να μεταδώσει το… κεντρικό της δελτίο ειδήσεων ακριβώς στις 9! Στο αγώνισμα που κρατάει εξήμισι δευτερόλεπτα, η Ελλάδα κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με το Χάρη Παπαδιά.

Την κούρσα επέλεξε να μεταδώσει ζωντανά ο… ΑΝΤ-1, που συνδέθηκε ζωντανά με το Παρίσι κατά τη διάρκεια του δικού του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Η διοίκηση της ΕΡΤ αντέδρασε, καθώς ο ιδιωτικός σταθμός δεν είχε αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη μετάδοση των αγώνων. Νομικά, η ΕΡΤ είχε δίκαιο. Ποιο όμως ήταν το δημοσιογραφικό κριτήριο που οδήγησε την ΕΡΤ στην επιλογή να μη μεταδώσει ζωντανά αυτό που έπαιζε μετά για μέρες σε όλα της τα δελτία ως πρώτη είδηση;

Κι επειδή το… αλάνθαστο δημοσιογραφικό κριτήριο της ΕΡΤ είναι διαχρονικό, σήμερα το πρωί δεν είδαμε τον Απόστολο Αγγέλη που αγωνιζόταν στο αγώνισμα του σπριντ στο άθλημα του ανωμάλου δρόμου του σκανδιναβικού σκι, για να δούμε τον… πολύ ενδιαφέροντα και αμφίρροπο αγώνα χόκεϊ επί πάγου γυναικών Καναδάς-Φινλανδία 4-1.

Την ώρα, μάλιστα, του αγώνα του Έλληνα αθλητή (11:15-11:35), στο χόκεϊ είχαμε… «ημίχρονο», καθώς υπήρχε διακοπή μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης περιόδου, με το σκορ να είναι στο 4-0. Αντί, λοιπόν, να δούμε την πρώτη ελληνική συμμετοχή στους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, βλέπαμε… βιντεάκια που μας εξηγούσαν τους κανονισμούς των χειμερινών σπορ…

Τέσσερις αθλητές έχει στείλει όλους κι όλους η χώρα μας στη Νότια Κορέα (η ελληνική αποστολή είχε φτάσει ακόμα και στους 13 στις «καλές εποχές», πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας), καθώς η οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει διαλύσει τον ελληνικό αθλητισμό, ειδικά στα πολύ… ακριβά σπορ. Η δημόσια τηλεόραση, όμως, δυσκολεύεται να εντάξει τις προσπάθειές τους στις 15ωρες καθημερινές της μεταδόσεις από δύο κανάλια (ΕΡΤ2 και ΕΡΤ Play μέσω ίντερνετ).

Για την ενημέρωσή σας, ο Αγγέλης κατατάχθηκε 74ος σε ένα άγνωστο για εκείνον αγώνισμα, όπου πήρε μέρος και για την εμπειρία και για να προσαρμοστεί στις αγωνιστικές συνθήκες και να αποκτήσει ρυθμό ενόψει του αγωνίσματος των 15 χλμ. της Παρασκευής (16/02).

Loading