Συνελήφθη 24χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Μετά από έρευνες των ελληνικών διωκτικών Αρχών, ένα 24χρονος συνελήφθη σήμερα (18/1) στη Θεσσαλονίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν διαβίβασε ο αμερικανικός οργανισμός NMCEC, ο οποίος ασχολείται κυρίως με τις εξαφανίσεις ανηλίκων και υποθέσεις παιδικής εκμετάλλευσης.

Τα στοιχεία αυτά συνδέονταν με ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών που είτε κατείχαν, είτε μοίραζαν αρχειακό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαφόρων ιστοσελίδων διαδικτυακών υπηρεσιών κάτι που διώκεται ποινικά.

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση

Μετά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος. Ακολούθησε εντατική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος στο σπίτι του νεαρού, όπου και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Στην κατοχή του νεαρού βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ από το ίδιο σπίτι κατασχέθηκαν επίσης, δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω διερεύνηση. Ο ίδιος ο 24χρονος μετά τη σύλληψή του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Loading