Απαγορευτικό απόπλου – Ποιές γραμμές είναι «κλειστές»

Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια όλης της χώρας προκαλούν οι θυελώδεις άνεμοι. Πλοία παραμένουν αγκυροβολημένα στα λιμάνια αυτήν την ώρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει και δοκιμάζει πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Βάσει ανακοίνωσης που εξέδωσε το λιμενικό: σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Ποιές γραμμές δεν εκτελούνται

Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, όπως και στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ από τη Ραφήνα εκτελέστηκε μόνο το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι.

Στη γραμμή Κεραμωτής-Θάσου, από τις 14:30 τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται μόνο κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης πιθανόν να αρχίσουν να εκτελούνται δρομολόγια μετά το μεσημέρι.

Κανονικά εκτελούνται από τις 14:00 τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας.

Από την άλλη δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσας-Αιδηψού, Γλύφας-Αγιόκαμπου, Βόλου-Σποράδων και Καβάλας-Πρίνου,  Κυλλήνης-Ζακύνθου και Κυλλήνης-Κεφαλλονιάς.

Επίσης κλειστά είναι τα πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου και Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε σε σύσκεψη την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, μετά την ασφάλιση του πλοίου «Παναγία Αγιάσου», που «ξέσυρε» την άγκυρα του λόγω των σφοδρών ανέμων, στο Αγκυροβόλιο, ανοιχτά του Πειραιά. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

Loading