Στόλτενμπεργκ σε Σκοπιανούς: «Να είστε ρεαλιστές…»

«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό», διεμήνυσε στους Σκοπιανούς ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έχει από το πρωί σειρά συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του γειτονικού κρατιδίου.

Παρουσία Στόλτενμπεργκ στη βουλή

Το μεσημέρι, ο Γενς Στόλτενμπεργκ έδωσε το «παρών» σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ευχαρίστησε το γειτονικό κράτος για τη συμμετοχή του στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι πύλες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τα Σκόπια.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι για την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ «χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας».

Μέχρι στιγμής, ο γ.γ. της Συμμαχίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι.

Λίγο αργότερα, θα έχει συνάντηση και με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ. Κατόπιν, οι δύο άνδρες θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading