Στα λευκά «ντύνονται» Πάρνηθα και Πήλιο

Χιονίζει από το πρωί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ενώ στα λευκά έχει ντυθεί και η Πάρνηθα. Το θερμόμετρο στην περιοχή δείχνει αυτή την ώρα -2 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Οι οδηγοί που σκοπεύουν να κινηθούν προς την περιοχή, ωστόσο, θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και σίγουρα να έχουν μαζί τους και αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πυκνό χιόνι στο Πήλιο

Εκτός από την Πάρνηθα, πυκνό χιόνι πέφτει, επίσης, τόσο στο κεντρικό, όσο και στο ανατολικό Πήλιο. Μάλιστα, υπάρχει χιονόπτωση ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως τα Καλά Νερά, ενώ έχει κλείσει για σήμερα και το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Ιδιαιτέρως έντονο είναι το φαινόμενο από την Πορταριά και πάνω. Μάλιστα, το ύψος του χιονιού έχει φθάσει το ένα μέτρο στα Χάνια.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, καθώς αποχιονίζονται συνεχώς από έξι οχήματα που ρίχνουν και αλάτι. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο δρόμο Βόλου – Ζαγοράς, στο τμήμα από Αλυκόπετρα μέχρι και Καράβωμα.

Πρόβλημα με τα σχολεία και το ΚΤΕλ

Στα λευκά έχει ντυθεί, επίσης, το ανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα η Ζαγορά, το Πουρί, η Τσαγκαράδα και οι Μηλιές. Μάλιστα, τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές έμειναν κλειστά, για την ασφάλεια των μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν κατάφεραν να φθάσουν λόγω του χιονιού σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές και επέστρεψαν στον Βόλο.

Όσον αφορά τα ορεινά του Αλμυρού, το χιόνι έχει φτάσει ήδη τα 30 εκατοστά στην Ανάβρα. Ο δρόμος, πάντως, αποχιονίζεται και παραμένει ανοιχτός.

Στο Βόλο δεν πέφτει χιόνι, αλλά υπάρχει βροχή κατά διαστήματα. Το κρύο είναι έντονο και η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας στις 8 το πρωί ήταν μόλις στους 3 βαθμούς.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τα φαινόμενα εντάθηκαν μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, αλλά εντός της ημέρας αναμένεται ύφεσή τους.

Loading